Home Pisici de casa Baietel sau fetita? Cum determini de la distanta sexul pisicii

Baietel sau fetita? Cum determini de la distanta sexul pisicii

4 min read

Nu e o gluma. Poti afla cu o precizie extrem de mare care e sexul unei pisici chiar si privind-o de la distanta. Si nu e nevoie sa ai privire de vultur pentru asta, ci doar sa iei in calcul cateva semne. 

Exista cateva caracteristici pe care le au pisicutele in functie de sex:

Culoarea blanitei

Blanita uni sau tricolora?

Pisicile care au blanita in trei culori sunt cel mai probabil fetite. Culoarea e determinata genetic, iar aceasta combinatie e rezervata pisicilor de sex feminin. Nu crezi? Poti sa verifici toate pisicutele cu blanita tricolora pe care le intalnesti si ai sa te convingi.

Asta nu inseamna ca cele mai multe pisici uni sunt baieti, insa.

Blanita roscata? Trebuie sa fie motanel

Sunt rare cazurile in care o pisica cu blanita roscata e de sex feminin. In general, motaneii beneficiaza de o blanita roscovana. Daca fetitelor le e rezervata combinatia tricolora de ce sa nu aiba si motaneii o culoare a blanitei doar a lor? Sau aproape doar a lor.

Forma capului

Pisica are capul rotund si mai lat decat inalt, cu “obraji” proeminenti? Cel mai probabil e motan. Motanii au partile laterale ale capului mai proeminente, spre deosebire de pisicute, care au un cap mai mic si mai ingust. 

Asta nu inseamna, totusi, ca o pisicuta cu capul mic e cu sigurata de sex feminin. Sunt multi motanei care au un capsor despre care poti spune ca e de fetita. 

Marimea corpului

Motanii sunt, in general, mai mari decat femelele. De altfel, la maturitate, diferenta dintre o pisica de sex feminin si un motan poate fi de mai mult de un kilogram. Daca femelele din rasa europeana (pisica comuna) au la maturitate cca 4,5 – 5 kilograme, masculii pot ajunge si la 6 kilograme.

Marimea nu se refera doar la greutate, ci in special la forma. Motanii vor avea corpul mai lung si vor fi mai inalti. Chiar daca sunt supli, vor avea dimensiuni mai mari decat femelele.

Greutatea nu e neaparat un criteriu. O femela gestanta poate cantari mai mult si va avea abdomenul proeminent, insa va fi in continuare mai mica in lungime si in inaltime.

Comportamentul

Pisica e mai distanta si mai teritoriala? Are tendinta de a se aseza in aceleasi locuri de fiecare data? Probabil ca e o pisica de sex feminin. Femelele sunt in general mai dificile si se inteleg mai greu cu alte pisici.

Masculii, pe de alta parte, tind sa fie mai prietenosi si sa fie capabili sa aiba relatii bune si cu alte pisici, indiferent de sexul lor.

Pisica ta cum se comporta? I se potrivesc descrierile prezentate in articol sau e exceptia care confirma regula?

Încărcați mai multe articole similare
Load More By BlanitzaRO
Load More In Pisici de casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

Cum să-ți pregătești câinele pentru o zi de pescuit plină de aventură

Pescuitul este o activitate minunată și poate aduce și mai multă bucurie când o împarți cu…