Home Caini de rasa 10 curiozitati despre caini

10 curiozitati despre caini

3 min read

Caini sunt animale domestice care au fost incrucisate si tinute in preajma oamenilor pentru sute de ani. Acestea sunt, de asemenea, unele dintre cele mai cunoscute animale si sunt adesea privite ca fiind intelepte si loiale. In ciuda faptului ca cunoastem destul de multe despre caini, exista inca multe curiozitati neobisnuite despre acestea. Iata cateva dintre cele mai interesante:

1. Cainii pot sa vada culori, dar nu la fel de multe ca oamenii. In loc sa discrimineze nuante fine de culoare, cainii pot sa distinga doar 3-4 culori principale.

2. Cainii au urechi de dimensiuni diferite. Urechea dreapta este de obicei mai mare decat cea stanga, ceea ce ajuta la directionarea sunetelor catre urechea corecta.

3. Cainii pot sa „auda” sunete pe care oamenii nu le pot auzi. Acestea pot detecta sunete de frecventa inalta, care sunt de obicei asociate cu animalele mici, cum ar fi soarecii.

4. Cainii pot sa „simta” cutremure. Acestea au un simt al miscarii care le permite sa perceapa schimbarile de presiune si vibratiile care se produc inainte de a incepe un cutremur.

5. Cainii pot sa „simta” cancerul. Acestea au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze celulele canceroase in stadiu incipient.

6. Cainii pot sa „simta” schimbarile de presiune atmosferica. Acestea au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze modificarile de presiune atmosferica inainte de a incepe un fenomen meteorologic.

7. Cainii pot sa „simta” diabetul. Acestea au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze compusii chimici care indica prezenta diabetului.

8. Cainii pot sa „simta” epilepsia. Acestea au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze compusii chimici care indica prezenta epilepsiei.

9. Cainii pot sa „simta” migrenele. Acestea au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze compusii chimici care indica prezenta migrenelor.

10. Cainii pot sa „simta” stresul. Acestea au un simt al mirosului extrem de dezvoltat, care le permite sa detecteze compusii chimici care indica prezenta stresului.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Elena Prachi
Load More In Caini de rasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

Cum creezi senzatia de spatiu mai mare daca ai animale de companie

Daca ai o incapere de dimensiuni mici in locuinta si detii si animale de companie, trebuie…