Home Caini de rasa Cum creezi senzatia de spatiu mai mare daca ai animale de companie

Cum creezi senzatia de spatiu mai mare daca ai animale de companie

6 min read

Daca ai o incapere de dimensiuni mici in locuinta si detii si animale de companie, trebuie sa stii ca, folosind cateva idei si trucuri, o poti amenaja astfel incat sa para mai mare pentru tine, dar si pentru oaspetii tai. Astfel, te poti bucura de fiecare spatiu din locuinta ta, pe care il poti folosi in mod util, avand camere aerisite si amenajate intr-un mod armonios, iar pisica sau cainele tau sa se simta confortabil in spatiul sau.

Foloseste oglinda

Oglinzile reprezinta cel mai eficient truc prin o camera mica mic poate parea mai mare. Acestea au capacitatea de a adauga o adancime in spatiu si ofera iluzia continuitatii, creand senzatia de spatiu in plus in camera ta. Daca este amplasata in locul potrivit, camera va parea ca se extinde dincolo de limitele reale.

Vopseste peretii intr-o nuanta deschisa

Pe langa faptul ca este recomandat sa folosesti alb pe pereti intr-o camera mica, alege o nuanta de alb cat mai luminoasa, care sa reflecte si mai multa lumina. Atunci cand o incapere este mai luminoasa, in mod automat vei avea senzatia ca este mai mare. Acest lucru poate fi valabil si pentru modelul de tamplarie lemn stratificat, pe care o poti alege in ton cu nuanta peretilor.

Alege tablouri mari pentru a crea iluzia grandorii

Poate crezi ca un tablou mare nu va face decat sa ocupe spatiul care este oricum mic, dar nu este deloc asa. Designerii de interior recomanda pentru marirea spatiului o lucrare de arta amplasata pe un perete, care creeaza ca si oglinda iluzia de adancime, in special daca imaginea este una a unei vederi in natura, in aer liber. Poate fi amplasat pe un perete cat mai aproape de intrarea in camera, pentru a atrage atentia de la dimensiunea redusa a incaperii.

Alege perdele si draperii pana in podea

Daca ai o camera cu dimensiuni reduse si vrei sa creezi senzatia unui spatiu mai mare, nu monta draperiile si perdelele deasupra ferestrelor. Acest lucru nu va face decat sa sustina ideea vizuala a unui spatiu mic, pentru ca va crea o bariera vizuala ce scurteaza distanta dintre tavan si podea. Insa, daca alegi varianta amplasarii perdelelor si draperiilor de la tavan la podea, ferestrele vor parea mai mari iar peretii mai inaltii.

Alege mobilier translucid pentru maximizarea spatiului

Ce ai spune daca ai renunta la mobilierul voluminos din lemn intr-o camera mica, pentru a crea senzatia unui spatiu mai mare si aerisit? Mobilierul translucid, prin care se poate vedea in spatiu, creeaza senzatia de adancire a incaperii. Totodata, sunt usor de mutat si de amplasat oriunde doresti.

Foloseste mobilier de depozitare suspendat

Pentru ca spatiul redus dintr-o incapere face ca zona de depozitare sa fie aproape inexistenta, recomandat este sa te folosesti de un mobilier de depozitare prins de pereti. Rafturile si dulapurile inchise montate pe perete sunt solutia ideala pentru depozitare si lasa camera cat mai aerisita si fara prea multe obiecte la vedere care sa o aglomereze.

Alege un covor cat mai mare

Chiar daca ai o camera mica, covorul nu trebuie sa fie mic, pentru ca atrage privirile spre interior si face camera sa se simta mai inghesuita si dezechilibrata. Alege un covor suficient de mare pentru a crea senzatia de echilibru si armonie, camera dobandind un aspect mai spatios.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Elena Prachi
Load More In Caini de rasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

Idei de cadouri amuzante pentru iubitorii animalelor de companie

Stim ca nu exista nimic mai placut decat dragostea neconditionata oferita de un caine sau …