Home Pisici de casa 7 mituri false despre pisici

7 mituri false despre pisici

6 min read

Daca ai si tu un prieten blanos sigur ai aflat ca aceasta mica felina este cat se poate de misterioasa, imprevizibila si, uneori, are un comportament greu de inteles. Stiai insa ca sunt cateva mituri foarte populare despre pisici si complet gresite? Hai sa vedem despre ce este vorba.

Pisicile comunica intre ele prin mieunat

Pisicile miauna cand sunt mici pentru a primi atentia mamei, dar apoi vor folosi numai sunete precum suieraturile, maraitul sau urletul. Pentru a comunica intre ele, pisicile se folosesc si de miros si de pozitia cozii. Pisicile miauna la maturitate doar pentru a atrage atentia oamenilor.

Daca vrei sa iti cunosti mai bine pisica, sa o intelegi si sa aveti o relatie plina de armonie, pe Tomitza.ro vei gasi mai multe informatii interesante despre mieunatul pisicii si alte semne prin care comunica cu tine.

Pisicile sunt daunatoare bebelusilor

Din pacate, exista inca ideea ca pisicile se strecoara in patutul bebelusilor pentru a le face rau iar acest lucru este cat se poate de gresit. Daca iti vezi pisica langa bebelus, sa stii ca vrea doar sa se ghemuiasca langa un corp cald si nu ar trebui sa o gonesti. Torsul ei este benefic pentru copil si il va calma.

Pisicii nu ii pasa de stapan

Sigur ai auzit teoria care spune ca pisicile sunt doar interesate si nu isi iubesc stapanul, spre deosebire de caine care este cel mai bun prieten al omului. Nimic mai gresit! Pisicile se ataseaza de oamenii pe langa care locuiesc si ajung sa ii vada ca pe o familie. 

Chiar daca nu se manifesta cu acelasi entuziasm ca si cainii, pisicile au propriile lor semne, discrete este drept, de a-si exprima sentimentele. Se piscicesc, se freaca cu capul si cu tot corpul de tine, te framanta cu labutele ca si cum ti-ar face masaj, miauna in semn de salut cand vii acasa sau va intalniti prin casa si mai sunt si alte semne.  

Nu le place sa fie atinse

Pisicile adora sa fie mangaiate si, daca reactioneaza negativ este pentru ca sunt stresate in acel moment. Este adevarat ca, fata de un caine, pisicile sunt mai temperamentale si nu accepta sa faca decat ce vor ele, uneori reactionand ca si cum nu ar vrea sa fie atinse, dar de fapt, ele adora sa primeasca atentie si mangaieri.

Toarce pentru ca este fericita

Pisicile torc din mai multe motive si nu doar cand se simt bine. Pisica poate toarce cand ii este foame, se simte rau sau este stresata. De asemenea, se crede ca pisica care doarme pentru a se proteja de accidente si toarce in acest timp pentru a-si intretine densitatea osoasa si tesuturile moi.

Aterizeaza intotdeauna pe labute

Sigur ai auzit ca atunci cand cade, pisica aterizeaza intotdeauna pe labute si nu poate pati nimic. Este adevarat ca, din reflex, ele se pot roti rapid in aer astfel incat sa cada pe labute, dar nu le reuseste intotdeauna acest lucru si, uneori, se ranesc.

Trebuie sa ii tai unghiile

Chiar daca uneori iti zgarie mobilierul si ai auzit ca trebuie sa ii tai ghearele cand face asta, sa stii ca este o practica care poate duce la multe complicatii, inclusiv durere cronica. Pisicile fara gheare merg mai greu si simt durere atat in timpul procesului, cat si dupa aceea.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Ana-Maria Tufescu
Load More In Pisici de casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

VERIFICAȚI ȘI

Tu stii cum torc pisicile, cand si de ce fac acest lucru?

Sigur stii ca daca incepe sa toarca atunci cand o mangai, pisica ta este multumita si se s…