Ai adoptat o pisicuta de putin timp si in aceasta perioada de acomodare iti pui multe intrebari legate de comportamentul blanosul tau? Roade perdelele, zgarie mobila sau materialele textile? Roade cabluri si sparge pahare? Acestea nu sunt neaparat semnele unei pisici prost crescute. Micutul tau animalul poate avea o multime de motive pentru aparitia acestor comportamente care te pot deranja.
Iata care ar putea fi motivele pentru care pisica ta strica obiectectele din interior si are un comportament inadecvat
Mobila zgariata
Pisicutele au nevoie sa isi faca unghiutele constant si, daca nu le oferi cateva suprafete dedicate acestei activitati pisicesti, isi vor face manichiura pe suprafetele interzise, asa cum e mobila. Prin urmare, asigura-i pisicutei tale sisaluri si obiecte de zgariat, pentru a te asigura ca nu e nevoita sa apeleze la alte obiecte din casa pentru asta.
Obiecte roase
Din nou, nu e vina pisicutei. Nu doar cateii, ci si pisicutele au nevoie sa roada obiecte. Insa, puii de pisica sunt mai predispusi sa roada obiecte decat pisicile adulte. De ce? Pentru ca, atunci cand dentitia se schimba, rosul ajuta micile feline sa isi maseze zonele care le creeaza disconfort. Schimbarea dentitiei se produce, de regula, intre 3 si 7 luni, astfel ca vei putea vedea acest obicei mai des in aceasta perioada.
Ce poti sa faci este sa ii oferi pisicutei tale obiecte de ros, inclusiv jucarii speciale pentru catei si care sunt create din cauciuc moale.
View this post on Instagram
Cani sau pahare sparte si lucruri imprastiate prin casa
Plictiseala le face pe pisicute sa isi gaseasca cele mai ciudate jucarii prin casa. In plus, sa impinga lucrurile spre marginea mesei si sa le veda cazand poate reprezenta pentru o pisicuta plictisita un motiv de bucurie si un joc extrem de atractiv.
Remediul pentru plictiseala este, desigur, joaca. Acorda-i blanosului tau macar cateva reprize de joaca impreuna zilnic, dar si jucarii care il vor tine ocupat: soricei cu pene, suzete chitaitoare si moi, dar si jucarii interactive create special pentru pisicile care nu au cu cine sa se joace.
Pisica musca sau zgarie
Puii de pisica au nevoie de timp pentru a invata cum sa isi retraga gherutele. Prin urmare, cand va jucati, poti avea surpriza neplacuta sa ajungi sa fii zgariat, chiar daca micuta felina nu asta intentiona. Daca ai rabdare, vei vedea ca dupa ce mai creste nu mai foloseste atat de des gherutele la joaca.
In ceea ce priveste muscaturile, pisicutele musca de cele mai multe ori din joaca. Prin urmare aceste muscaturi nu ar trebui sa fie dureroase.
In cazul in care musaca prea des, e posibil sa fie plictisita, sa fie agitata dintr-un motiv sau altul (daca nu e sterilizata si e in calduri poate fi mai agresiva) sau sa aiba o alta problema. De asemenea, daca ii invadezi spatiul personal cand ea nu are chef de interactiune, sa nu te miri daca te alegi cu muscaturi si zgarierturi.
Intra in dulapuri, in masina de spalat sau chiar in oale
Pisicile sunt curioase si trebuie sa stie tot ce se intampla. Le plac lucrurile noi, le place sa investigheze, sa se intre in spatii stramte, care le ofera siguranta, asa cum sunt cutiile, sacosele, sertarele si, uneori, oalele. Prin urmare, inaite sa pui pui masina de spalat in functiune, asigura-te ca micul tau blanos nu se ascunde in ea. Aceeasi verificare fa-o si in bucatarie.